Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό γλυκό της Θεσσαλονίκης με έναν σχετικό βαθμό δυσκολίας γι΄αυτό θεωρήσαμε σωστό να έχετε και μια εικονική επαφή της διαδικασίας του... Ορίστε λοιπόν...  Τρίγωνα Πανοράματος!!!

         


Και το αποτέλεσμα....


Υλικά

16 φιλα μπακλαβά 34*43 εκατοστά
200 γρ. λιωμένο βούτυρο για να αλείφετε τα φίλα

Για την κρέμα

5 κουτ. σούπας corn flour
4 κροκάδια
750 ml. γάλα
10 κουτ. Σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια βανίλια
50 γρ. Βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σιρόπι

450 γρ. Ζάχαρη
250 ml. νερό
2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
Για περισσότερη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε τρήμα από ένα πορτοκάλι ή κανέλα εγώ δεν έχω βάλει

Προετοιμασία

Γυρίζετε το φίλο του μπακλαβά έτσι ώστε να είναι πάνω και κάτω η πιο στενή πλευρά. Αλείφετε το φίλο του μπακλαβά με το βούτυρο και το διπλώνεται προς την κορυφή στα μισά για να μίνι η πλευρά που είναι στεγνή από πάνω. Αλείφετε ξανά το φίλο με το βούτυρο και το ξανά διπλώνετε προς τα πάνω. Με την διαδικασία αυτή θα πάρετε μια λωρίδα. Γυρίστε την λωρίδα αυτή και διπλώστε το φίλο σας σε τρίγωνα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το φίλο που περισσεύει από κάθε τρίγωνο που θα κάνετε να το κόψετε. Τα τρίγωνα θα βγουν σε διάσταση περίπου 15 εκατοστών από την μια πλευρά και 10 από τις δυο άλλες πλευρές. Αλείφετε το κάθε τρίγωνο από πάνω πριν να το βάλετε να ψηθεί. Τοποθετείται χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και βάζετε τα τρίγωνα να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς γύρο στην μισή ώρα, μέχρι τα τρίγωνα να ψηθούν και να κοκκινίσουν καλά. Το ψήσιμο εξαρτάται από τον φούρνο μπορεί να χρειάζεται και πιο λίγη ώρα να ψηθούν. Όταν ψηθούν τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν κόβετε το πάνω μέρος από το τρίγωνο με ένα κοφτερό μαχαίρι και κάνετε μια τρύπα στο τρίγωνο.

Για το σιρόπι

Βράζετε το νερό, την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού 5 λεπτά αφ' ότου βράσει το νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Με το ζεστό σιρόπι περιχύνετε τα κρύα τρίγωνα, βάζετε δυο κουτάλια σιρόπι στο κενό του τριγώνου. Αφήνετε τα τρίγωνα να κρυώσουν και τα μεταφέρεται σε στεγνό δίσκο.
Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε αυτή την διαδικασία επειδή τα τρίγωνα θα μείνουν τραγανά και δεν θα μαλακώσουν ούτε την επόμενη μέρα.

Για την κρέμα

Ανακατώνεται καλά μέχρι να σφίξουν το corn flower, τα κροκάδια,την βανίλια και λίγο γάλα. Το υπόλοιπο γάλα το βάζετε μέχρι να βράσει. Όταν το γάλα βράσει βάζετε μέσα το corn flower, το αφήνετε για 2-3 λεπτά στην φωτιά , κατεβάζετε το γάλα από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και ανακατώνεται καλά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Γεμίζετε τα τρίγωνα και τα βάζετε στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου