Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μπισκοτοζελέ

Περιγραφή

Μια δροσερή και πανεύκολη συνταγή.
Μπισκοτοζελέ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακετο μπισκοτα πτι-μπερ
  • 2 κουτιά κρέμα στιγμής βανίλια
  • 2 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι γάλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής όπως λένε οι οδηγίες στο κουτί. 
  3. Έπειτα βρέχουμε στο γάλα τα πτι-μπερ (όχι πολύ απλώς τα βουτάμε) και κάνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση απο τα μπισκότα. Ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα βανίλια και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. 
  4. Όταν το ζελέ αρχίζει να πήζει (προσοχή όχι πολύ) τότε το στρώνουμε απο πάνω απο το γλυκό και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει εντελώς το ζελέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πανεύκολο γλυκό, το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι το ζελέ να μήν έχει πήξει εντελώς. Γιατί άμα πήξει εντελώς δεν θα μπορέσετε να το βάλετε πάνω στο γλυκό ενώ άμα δεν πήξει λίγο όταν θα ρίξετε το ζελέ πάνω στο γλυκό, θα έρθει το ζελέ κάτω απο τα μπισκότα γιατί θα είναι αραιό. (αν σας πήξει και δεν το προλάβετε βάλτε λίγο ζεστό νερό και ανακατέψτε το)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου