Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ζελέ βύσσινο

Ζελέ βύσσινο


Υλικά

Για 2-4 άτομα

5 φύλλα ζελατίνας
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια χυμό φρούτων (βύσσινο ή φράουλα)
600 γραμμάρια βύσσινα καθαρισμένα πολτοποιημένα
200 γραμμάρια βύσσινα χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα βατόμουρα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα 5 φύλλα ζελατίνας και τον πουρέ βατόμουρου και τον χυμό.

Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στη κατάψυξη και για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά. Όταν αργίζει και κρυώνει το μείγμα μας τότε ρίχνουμε και τα ολόκληρα βύσσινα χοντροκομμένα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου