Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατέν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!!!!



Τα υλικά μας για 6 μερίδες
  • 500 γρ γιαούρτι
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε χονδρές ροδέλες
  • 15-20 ντοματίνια ολόκληρα
  • Μισή κίτρινη πιπέρια και μισή πορτοκαλί κομμένη σε στικς (βάλτε ότι χρώμα θέλετε ή ότι έχετε)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Έχουμε 4 επιλογές: ή τηγανίζουμε τις πατάτες (χρησιμοποιούμε χαρτί κουζίνας όταν τις βγάζουμε για να μην είναι πολύ λαδερές), ή τις ψήνουμε στον φούρνο πάνω σε μία λαδόκολλα με λίγο λάδι, ή τις βράζουμε, ή τις κάνουμε στον ατμό. Οποιαδήποτε μέθοδος χρησιμοποιήσουμε οι πατάτες θα πρέπει να μην είναι υπερβολικά μαγειρεμένες, να κρατάνε δηλαδή & να μην είναι λιωμένες ( αν τις βράσουμε ή τις κάνουμε στον ατμό καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε και λίγο βούτυρο όταν τις βάλουμε στο πυρέξ).
  2. Κρατάμε τις πατάτες στην άκρη και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο θα περάσουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δυόσμο για να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου.
  3. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση με πατάτες αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μία στρώση με 2-3 κουταλιές γιαούρτι, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και γιαουρτιού, συνεχίζουμε και κάνουμε μία στρώση με τα λαχανικά και τελειώνουμε με μία στρώση γιαούρτι.
  4. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 για 20-25 λεπτά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να σφίξει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Τρώγεται ζεστό σερβιρισμένο με φρέσκο δυόσμο, φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου