Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αρχική

Μους σοκολάτας με καβουρδισμένα φουντούκια

Υλικά
300 γραμμάρια καλής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος συμπυκνωμένη
1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα κομματάκια της σοκολάτας γάλακτος σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και μαγειρέψτε στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέση της ισχύς για 2 λεπτά μέχρι η σοκολάτα να λιώσει (κάθε μισό λεπτό να ανακατεύετε τη σοκολάτα με ένα μεταλλικό κουτάλι). Αφήστε τη για 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρά.
2. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια μαρέγκα με μαλακές αιχμές. Πασπαλίστε τη με την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα σας και να «γυαλίσει». Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι ανακατέψτε απαλά στο μείγμα της σοκολάτας τη μισή μαρέγκα σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα. Συνεχίστε με την υπόλοιπη.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαμορφωθούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε τη μαζί με τα φουντούκια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά μέχρι όλα τα υλικά σας να συνδυαστούν. Μοιράστε τη mousse σας σε ποτήρια σερβιρίσματος και καλύψτε τα με διαφανή μεμβράνη. Βάλτε τα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με τριμμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου