Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανα


Περιγραφή

Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκόξυνο χοιρινό αλλά αυτή είναι μοναδική! Μία δοκιμή θα σας πείσει!!
Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
  • 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
  • 3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. πελτές
  • 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
  2. Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
  3. Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  5. Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
  6. Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
  7. Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  8. Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  9. Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
  10. Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το φτιάξετε και με κομματάκια κοτόπουλου είναι εξίσου πάρα πολύ νόστιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου