Αυθεντικό χοιρινό γλυκόξυνο με ανανα
Περιγραφή
Υπάρχουν πολλές συνταγές για γλυκόξυνο χοιρινό αλλά αυτή είναι μοναδική! Μία δοκιμή θα σας πείσει!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
- 1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
- 2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
- 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
- 1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
- 3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. πελτές
- 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 3 κ.σ. ξύδι
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
- αλάτι, πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
- Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
- Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
- Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το φτιάξετε και με κομματάκια κοτόπουλου είναι εξίσου πάρα πολύ νόστιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου