Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου


Καραμελωμένες φτερούγες κοτόπουλου


υλικά

12 φτερούγες κοτόπουλου ή μαζί με "κοπανάκι"
για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. σόγια σως
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ,τριμμένο
3 σκ.σκόρδο, λυωμένες
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύδι λευκό
1 καυτερή πιπερίτσα τριμμένη (προαιρετικά)

εκτέλεση 

Πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες και τα κοπανάκια. Μ' ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε μικρές χαρακιές εκεί όπου υπάρχει πολύ ψαχνό. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά της μαρινάδας και σκεπάζουμε μ' αυτήν τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο,ανακατεύοντας συχνά, για 3 ώρες το λιγότερο (ιδανικά, όλη τη νύχτα). Τα ψήνουμε σε σχάρα, πάνω απο ταψάκι, στο γκριλ του φούρνου, περιχύνοντας συχνά με λίγη μαρινάδα, σε απόσταση όχι μικρότερη των 10 εκ. απο το γκριλ. Ψήνονται, επίσης, στα κάρβουνα.


(σημ. με την ίδια μαρινάδα φτιάχνουμε και χοιρινά παιδάκια )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου