Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ανάμεικτα θαλασσινά με ρύζι... καλοκαιρινή συνταγή στην κουζίνα σας!!!




Υλικά:

• 300 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες)
• 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
• 100 γρ. ελαιόλαδο
• 90 γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 80 γρ. φρέσκο πράσο ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
• 1 κουτ. σούπας ξηρό εστραγκόν
• 50 γρ. λευκό κρασί
• 1 κουτ. γλυκού αλάτι
• ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
• 50 γρ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
• 65 γρ. ελιές Καλαμών κομμένες σε λεπτές φέτες
• 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος


Προετοιμασία:

Βγάλτε τα ανάμεικτα θαλασσινά από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.

Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Τα θαλασσινά έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τα ανάμεικτα θαλασσινά και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν. 

Ετοιμάζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του, μειώνοντας τον χρόνο που ορίζει κατά 2 λεπτά, το παγώνετε και το σουρώνετε αμέσως.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τα θαλασσινά και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο και το εστραγκόν. Σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και μετά από 2 λεπτά αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές και τον άνηθο, ανακατεύοντας με προσοχή. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

Αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου