Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Κρητικά κουλουράκια κανέλας και γαρύφαλλου

Περιγραφή

Μια απλή και εύκολη συνταγή για νόστιμα κουλουράκια τα οποία μπορείτε να απολάμβανετε όλες τις ώρες της ημέρας!!!
Κρητικά κουλουράκια κανέλας και γαρύφαλλου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 800 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3/4 νεροπότηρου ζάχαρη
  • 3/4 νεροπότηρου γάλα χλιαρό
  • 2 κοφτά κουταλάκια σόδα
  • 3 κοφτά κουταλάκια κανέλλα
  • 2 κοφτά κουταλάκια γαρύφαλλο τριμμένο
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε το λάδι με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τα μυρωδικά μας.
  4. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια, μέχρι να γίνει η ζύμη μας σφιχτή ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας.
  5. Μετα πλάθουμε τα κουλουράκια με τα δυό μας τα χεράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε στο ταψί που είναι καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 25 λεπτάκια...Αν θέλουμε τα τυλίγουμε μέσα στο σουσάμι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου