Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Cream Cake

Περιγραφή

Ένα υπέροχο ελαφρύ δροσερό απολαυστικό γλυκάκι για όλες τις μέρες του καλοκαιριού.


Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί κρέμα γάλακτος 350 γραμ.
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
1 1/2 πακέτο (250γρ) μπισκότα degistive (κατά προτίμηση με γεύση φράουλα)
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλική
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμ. φρέσκες φράουλες
1 φέτα ανανά κομπόστα
1 κούπα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων καλά σουρωμένα

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα καλά. Σε μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 28 - 30 εκ. στρώνουμε και πατάμε καλά με το χέρι το μίγμα μπισκότου με το βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 4 λεπτά στους 160 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Όσο ψήνεται ζεσταίνουμε μισό ποτήρι νερό και διαλύουμε το ένα φακελάκι ζελέ, προσθέτουμε άλλο μισό ποτήρι κρύο νερο. (προσοχή εδώ δεν χρησημοποιούμε την δοσολογία νερού που αναγράφετε στο κουτί ζελέ)
  3. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλική και τις βράζουμε για 2 με 3 λεπτά το πολύ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την χτυπάμε σε σφιχτή κρέμα, όχι σαν σαντιγύ. Αφαιρούμε το σιρόπι από τις φράουλες και τις χοντροκόβουμε στο μούλτι, μια δυο στροφές όχι πολύ.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά και τις φράουλες, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα να δέσουν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ φράουλας, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα.
  7. Ρίχνουμε το υλικό μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει η κρέμα καλά.
  8. Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το άλλο φακελάκι ζελέ όπως αναγράφεται στη συνταγή του πακέτου και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.
  9. Αφού έχει παγώσει η κρέμα μας βάζουμε στο κέντρο τη φέτα ανανά, και γύρω γύρω στρώνουμε την κομπόστα φρούτων να καλύψουν όλη την επιφάνεια της κρέμας. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υγρό ζελέ με προσοχή να μην μας φύγουν τα φρούτα και χωρίς να το κουνάμε πολύ το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
  10. Βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέσα σε ένα ταψί και αφαιρούμε το τσέρκι. Καλή σας απόλαυση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις φράουλες τις βράζουμε με τη ζάχαρη για να σπάσει η χαρακτηριστική ξινίλα της φράουλας, αν όμως σας αρέσει μην τις βράσετε, απλά αντικαταστήστε τη ζάχαρη κρυσταλική με άχνη και βάλτε την στην κρέμα γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου