Περιγραφή
Χαρακτηριστικό φθινοπωρινο φαγητό της Κρήτης, ιδιαίτερα φημισμένο για τη νοστιμιά του. Οι τρόποι παρασκευής της αίγας με ντομάτα δεν διαφέρουν πολύ από περιοχή σε περιοχή.
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 κιλό κρέας αίγας (γίδας)
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
- Τσιγαρίζουμε το κρέας με το λάδι και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί
- Αν η αίγα είναι μεγάλη, τη βράζουμε πρώτα με λίγο νερό και, όταν πιεί το νερό, ρίχνουμε το λάδι να τσιγαριστεί.
- Προσθέτουμε αμέσως και το κρεμμύδι και μετά την ντομάτα και το αλατοπίπερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου