Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αχαϊκή μπουγάτσα

Αχαϊκή μπουγάτσα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κουταλακια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι ή χοντροκομμένο καρύδι
  • περίπου 1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε λάδι με ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλο, ξύσμα
  2. Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα
  3. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτωντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη
  4. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι
  5. Ανακατεύουμε και το καρύδι
  6. Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι
  7. Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών
  9. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσει η μυρωδιά των μουστοκούλουρων, βάλτε και 1 ή 2 κρασοπότηρα πετιμέζι. Μόλις ψηθεί και κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια και φυλάξτε τη σε αεροστεγές τάπερ

Διαβάστε περισότερο: Αχαϊκή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου