Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό αλεύρι
- 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
- 3 κουταλακια κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
- προαιρετικά ξύσμα πορτοκάλι ή χοντροκομμένο καρύδι
- περίπου 1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύουμε λάδι με ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλο, ξύσμα
- Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα
- Ζυμώνουμε καλά, προσθέτωντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι
- Ανακατεύουμε και το καρύδι
- Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σαν ψωμάκι
- Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει η μυρωδιά των μουστοκούλουρων, βάλτε και 1 ή 2 κρασοπότηρα πετιμέζι. Μόλις ψηθεί και κρυώσει, κόψτε σε κομμάτια και φυλάξτε τη σε αεροστεγές τάπερ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου