Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Γλυκό με μπισκότα, φράουλες και κακάο!!!

Υλικά
 3/4 φλ. ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματιου
1 KOUΤ. λικέρ τσέρι
1 KOUΤ. γλ. άρωμα βανίλιας
1 φλ. κρέμα γάλακτος
42 μπισκότα βουτύρου
6 φλ. φράοuλες
3 KOUΤ. κακάο σε σκόνη
1 KOUΤ. ζάχαρη άxνη
Φράοuλες σε φέτες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Χτυπάτε τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, το λικέρ τσέρι και το άρωμα βανίλιας να γίνουν απαλό μίγμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να «σφίξει» και να αφρατέψει και ανακατεύετε με το μίγμα της ζάχαρης. Σκεπάζετε τη βάση από ταψί με τα μισά μπισκότα κόβοντας μερικά από αυτά στη μέσπη η σε μικρότερα κομμάτια, για να μην αφησετε κενά μεταξύ τους.Τακτοποιείτε τις μισές φράουλες επάνω στα μπισκότα και τις αλείφετε με τη μιση κρέμα. Πασπαλίζετε με το μισό κακάο και επαναλαμβάνετε τις στρώσεις ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Σκεπάζετε με διαφανη μεμβράνη και βάζετε ατο ψυγείο για 4-6 ώρες. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, γαρνίρετε με φράουλες σε φέτες και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου