Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καλαμάρια γεμιστά


Ένα νόστιμο φαγητό που τρώγεται ευχάριστα και κρύο.  Συνοδεύετε  με παγωμένη μπύρα ή ούζο και μια χωριάτικη σαλάτα.



Υλικά
  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • ¾ κούπας λάδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1φλ. Ρύζι
  • Άνηθο ή μαιντανό
  • ½ κούπας  λευκό κρασί
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας
  •  1/2 κ. σ πελτέ

Εκτέλεση
Καλαμάρια γεμιστάΚαλαμάρια γεμιστάΚαλαμάρια γεμιστά
  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια , χωρίζοντας τα πτερύγια και  το κεφάλι από το σώμα. Αφαιρούνται τα εντόσθια και το λεπτό κόκαλο της ράχης. Αφαιρούμε και τις εξωτερικές μεμβράνες. Πλένουμε καλά  σε άφθονο νερό.
  • Κόβουμε σε ψιλά κομματάκια τα πτερύγια και αν θέλουμε και τα κεφάλια. Βάζουμε το  λάδι σε κατσαρόλα και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα  και αφού μαραθούν ρίχνουμε και τα καλαμάρια.  Αφού πιούν τα υγρά τους ρίχνουμε την πιπεριά και το κρασί . 
  • Όταν εξατμιστεί (δεν χρειάζεται να εξατμιστεί όλο γιατί θα τα ψήσουμε και το φούρνο),  ρίχνουμε το χυμό ντομάτας  και τον πελτέ. Αφού βράσει για 5 λεπτά σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε το ρύζι  τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.  Με το μείγμα μας γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα βάζουμε σε ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο. Αν έχουμε κρατήσει τα κεφάλια τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα στο άνοιγμα. 
  • Ρίχνουμε το ζουμί που περίσσεψε από την κατσαρόλα ανάμεσα τους και προσθέτουμε και μισή κούπα ζεστό νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου