Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Αρωματικό ριζότο με πορτσίνι

Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγάκι που γίνεται γρήγορα απλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να είσαι πάνω από το τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί. Μικρή θυσία για ένα τόσο γευστικό αποτέλεσμα, δεν νομίζετε; Το αγαπημένο μου είναι μακράν το σημερινό: με ελάχιστα υλικά έχεις ένα πιάτο γεμάτο γεύση. Τα πορτσίνι τα λατρεύω για το μεθυστικό άρωμά τους, πραγματικά μεταμορφώνουν το ταπεινό ρυζάκι και το κάνουν λιχουδιά! 



Υλικά για 2 μερίδες:
250gr ρύζι για ριζότο
10 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
1 φλ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα μανιτάρια στο κρασί για λίγες ώρες προκειμένου να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω. Το κρασί το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα τηγάνι βάζω το λαδάκι και σωτάρω για λίγο το ψιλοκομμένο σκορδάκι με τα μανιτάρια. Ρίχνω και το ρύζι και ανακατεύω μέχρι να γίνει διάφανο.
 Σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω μια κουτάλα ζεστό νερό ή ζωμό. Περιμένω μέχρι να σωθεί το νερό μέχρι την επόμενη κουτάλα και ανακατεύω τακτικά. Συνεχίζω μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι και να αποκτήσει μια υπέροχη κρεμώδη υφή. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω την παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου