Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πιροσκί

Περιγραφή

Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει η πολύ καλή μου φίλη Έλσα και είναι εξαιρετική και αυθεντική καθώς ο σύζυγός της είναι Πόντιος!
Πιροσκί της μαμάς Έλσας

Τι χρειαζόμαστε:


  • 7 γρ. μαγιά ξερή (ένα φακελάκι)
  • 1/2 κ.γ.αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. λάδι ή 1/4 κούπας
  • 250 ml. χλιαρό γάλα
  • 1 αβγό
  • 500 γρ. αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Πώς το κάνουμε:


  1. Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι αφου το ανακατέψουμε με την μαγια. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζυμη στα χέρια αλλά να είναι μαλακη.
  2. Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για μια ώρα σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον.
  3. Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τα γεμίζουμε με ό,τι γέμιση θέλουμε εμείς, γλυκιά ή αλμυρή.
  4. Τα πλάθουμε σαν σουτζουκάκια ή όπως τα τυροπιτάκια. Όπως σας βολεύει.
  5. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα πιροσκί μας σε μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρνάμε συνέχεια γιατί ροδίζουν εύκολα.
  6. Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά να μην αρπάξουν απ' έξω και μείνουν άψητα από μέσα.
Μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και να τα κάνετε γλυκά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου