Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Μακαρονάδα με θαλασσινά

Ένα νέο καλοκαιρινό πιάτοοοο!!!! Εμπρός λοιπόν... γευτείτε την θάλασσα στην κουζίνα σας!!! Εύκολη συνταγή για μακαρόνια με θαλασσινά: γαρίδες, καλαμαράκια, σουπιές και ότι άλλο υπάρχει στο ψυγείο μας.

Μακαρονάδα με θαλασσινά


Υλικά συνταγής:

Ελαιόλαδο: 3 κουταλιές
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Κομμένη κύβους πιπεριά: 1 κόκκινη ή κίτρινη
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ψιλοκομμένη ντομάτα: 1000 γρ. (ή 2 κονκασέ)
Κομμένες ροδέλες σουπιές: 2 μικρές
Κομμένα ροδέλες καλαμάρια: 3 μέτρια
Λευκό κρασί: 1/3 κούπας
Καθαρισμένες γαρίδες: 400 γρ.
Ξερό βασιλικό: 2 κουταλάκια
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη: όσο σας αρέσει
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 3 - 4 κουταλιές
Σπαγγέτι: 500 γρ.

Οδηγίες:

1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Μαγειρεύετε 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην μαυρίσει το σκόρδο.
2. προσθέτετε τις σουπιές και τα καλαμαράκια και τα μαγειρεύετε μερικά λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες και συνεχίζετε να μαγειρεύετε 5 - 6 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε το μαϊντανό και σβήνετε τη φωτιά.
4. Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε, ανακατεύετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου