Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Χοιρινά φιλετάκια αλα κρεμ





Χοιρινά φιλετάκια


Κόβετε τα φιλετάκια σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζετε με τις 2 κουταλιές της σούπας  Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και τα τηγανίζετε  σε καυτό λάδι για 3-4 λεπτά. Τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρείτε ζεστά.
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό και διαλύετε το υπόλοιπο κορν φλάουρ.
Προσθέτετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το μπράντυ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Αφού μαραθούν, προσθέτετε το μίγμα της σάλτσας που ετοιμάσατε και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας. Προσθέτετε τα φιλετάκια να πάρουν και αυτά βράση. Αν θέλετε πιο παχύρρευστη τη σάλτσα μπορείτε να διαλύσετε σε λίγο κρύο νερό, ακόμη μια κουταλιά της σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και να τη προσθέσετε στο κατσαρολάκι, αφήνοντας να πάρει βράση.
Σερβίρετε τα φιλετάκια συνοδεύοντάς τα με ρύζι.

Τα μικρά μας μυστικά
Για να μείνουν ζουμερά και να μη στεγνώσουν τα χοιρινά φιλετάκια, όταν θα τα τηγανίσετε δεν πρέπει να τα τσιμπάτε με το πιρούνι, αλλά να τα γυρίζετε με μια σπάτουλα.
  • 1 κιλό χοιρινά φιλετάκια
  • 3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξηρό άσπρο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας μπράντυ
  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 μικρά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι, λάδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου