Η αυθεντική συνταγή από την γιαγιά μου τη Σμυρνιά!!!
1 κιλό ανάμεικτο κιμά
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
3 αβγά
λίγο λάδι
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κον κασέ
λίγο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι πιπέρι
ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά,ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς,να γίνει καφέ ανοιχτό.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας,λίγο κύμινο,αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Αφήνουμε τα σουτζουκάκια 30 λεπτά σε μεσαία φωτιά να βράσουν.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου