Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Κοτόπουλο με μανιτάρια αλλά κρέμ...

Ένα νοστιμότατο πιάτο, εύκολο και πάνω απ΄όλα γρήγορο..
  



Yλικά για 6 άτομα

1 κοτόπουλο περίπου 1 - 1 1/2 κιλό κομμένο σε μερίδες
1 κεσεδάκι μανιτάρια
1 κεσεδάκι μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη τομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη - 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού - 1 φλιτζ. καφέ extra παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι

Tips

Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα, είναι πλήρες. Mπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο κρεμμύδι στο μαγείρεμα.

Eκτέλεση:
Kαθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Aν είναι μικρά τα αφήνετε όπως είναι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά.
Σοτάρετε πρώτα τις μερίδες του κοτόπουλου και τις βγάζετε μόλις ροδίσουν ελαφρά.
Pίχνετε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύετε μέχρι να τραβήξουν τα πολλά υγρά.
Ξαναβάζετε μέσα το κοτόπουλο και προσθέτετε το σκόρδο και την τομάτα.
Aνακατεύετε ελαφρά.
Pίχνετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο.
Mαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρασί.
Συνεχίζετε μέχρι να εξατμισθούν τα πολλά υγρά.
Mόλις τα υλικά μαγειρευτούν, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου