Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αφράτα πισία

Περιγραφή

Αφράτα πισία με γέμιση τυριού ή πατάτας.
Αφράτα πισία

Τι χρειαζόμαστε:

    Για την ζύμη
    • 750 γρ. αλεύρι
    • 1 φακελάκι μαγιά
    • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
    • 1 κ.γλ. αλάτι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    Για τη γέμιση τυριού
    • 500 γρ. φέτα τριμμένη
    • 2 αυγά
    • πιπέρι (προαιρετικά)
    Για την γέμιση πατάτας
    • 4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • αλάτι, πιπέρι
    • ρίγανη

    Πώς το κάνουμε:

    1) Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.             

    2)Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.

    3)Παίρνουμε ένα μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.


    4)Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.

    5)Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα.

    6)Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 
    Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Τρώγονται ζεστά ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.










    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου