Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Μακαρονάδα του μαφιόζου!!!



Υλικά(4-5 άτομα): Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 120 γρ. βρώμη (quaker) ή 3 φέτες ψωμί του toast μουσκεμένες και στυμμένες
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουτ. σούπας ούζο
  • 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι και πιπέρι.
  • 1 βαθύ πιάτο με αλεύρι (για να αλευρώσω τα κεφτεδάκια)
Για τη σάλτσα:
  • 4 πολτοποιημένες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικός
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη για τις ντομάτες (αν είναι εκτός εποχής)
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το αλεύρι). 

Πλάθω τα κεφτεδάκια (εγώ τα έπλασα όπως τα σουτζουκάκια μιας και έβαλα κύμινο) και τα αλευρώνω. 

Σε μια πλατιά κατσαρόλα τοποθετώ όλα τα υλικά της σάλτσας και μόλις πάρει βράση ρίχνω ένα-ένα τα κεφτεδάκια. Προσοχή όμως, η σάλτσα πρέπει να έχει βράσει καλά για να μη διαλυθούν τα κεφτεδάκια. 

Κουνώ την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά για να σκεπαστούν καλά όλα τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και αφήνω να ψηθούν για 45'. Παρακολουθώ κατά το ψήσιμο και προσθέτω λίγο βραστό νερό από το βραστήρα, αν δω ότι η σάλτσα είναι πολύ παχύρευστη. 

Λίγο πριν φάμε ετοιμάζω τα μακαρόνια (όπως λεπτές ταλιατέλες ή linguini που μας αρέσουν πολύ) και σερβίρω τα κεφτεδάκια από πάνω με μπόλικη σάλτσα. Η μακαρονάδα του μαφιόζου είναι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου