Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ζεστή Ταϊλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι

Περιγραφή

Αυτή την συνταγή την βρήκα στο Men's Health magazine τύχαια καθώς το ξεφύλλιζα. Είναι πεντανόστιμη, εντυπωσιακή, διαφορετική, γρήγορη, έχει πολύ λίγες θερμίδες .. καλά δεν λέω άλλα.. δοκιμάστε την!
Ζεστή Ταιλανδέζικη σαλάτα με μοσχάρι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. φιλέτο μοσχαριού σε λεπτές φέτες
  • 75 γρ. σαλάτα μαρούλι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι,σε πολύ λεπτές φέτες (μικρό κρεμμυδάκι)
  • 1/2 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκο κολίανδρο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας (20 γρ.) φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη
Για το Dressing
  • 1.5 κουταλιά της σούπας fish sauce
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 μικρό φρέσκο κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο χωρίς τους σπόρους

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχάρι.
  2. Αλοίφουμε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Όταν είναι πολύ καυτό το τηγάνι βάζουμε το κρέας και το αφήνουμε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά(οι φέτες θα είναι λεπτές κομμένες οπότε θα μαγειρευτεί γρήγορα. Το μεταφέρουμε σε ενα πιάτο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί πρωτού το κόψουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.
  3. Όσο το μοσχάρι ξεκουράζετε, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το fish sauce, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη και το ψιλοκομμένο τσίλι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη κλείνουμε το μάτι και το κρατάμε πάνω να διατηρηθεί ζεστό.
  4. Σε ενα μπωλ ανακατεύουμε την σαλάτα,το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι, τον κολίανδρο και τη μέντα και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα.
  5. Απλώνουμε το μοσχάρι κομμένο από πάνω από την σαλάτα και ρίχνουμε το ζεστό dressing να πάει παντού.
  6. Σερβίρουμε αμέσως!

Λίγα μυστικά ακόμα

Και αφού μας βρίσκονται και τα διατροφικά γιατί όχι. Η μερίδα: 156 θερμίδες, 4.5 γρ. λίπος, 5.5 γρ. υδατάνθρακες, 23 γρ. πρωτείνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου