Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Το απλό είναι και καλό

Είσαι chef, προϊστάμενος κουζίνας, και πρέπει να προσλάβεις κάποιον ως μάγειρα.
Το να διαβάσεις το βιογραφικό δεν είναι αρκετό. Το ξέρεις.
Πρώτα από όλα το 90% του κάθε βιογραφικού είναι ψέματα ή φουσκωμένες αλήθειες.
Η κουζίνα σου δεν είναι Δημόσια Υπηρεσία. Αν γίνει κάποιο χοντρό λάθος το πληρώνεις άμεσα εσύ.
Ποιο τεστ νομίζετε ότι σύμφωνα με έρευνα κάνουν οι περισσότεροι chef στους μάγειρους που πρόκειται να προσλάβουν;
Σίγουρα το μυαλό σας πάει στο αυτονόητο: τους βάζουν να μαγειρέψουν κάτι. Έτσι γίνεται και στα τηλεοπτικά reality μαγειρικής.
Μόνο που ο πραγματικός κόσμος είναι λίγο διαφορετικός από την TV.
Ναι, τους βάζουν να μαγειρέψουν κάτι, αλλά τι;
Το μεγάλο τεστ είναι να ...(κρατηθείτε) ...να τηγανίσουν ένα αυγό!
Είναι απλό, δεν είναι gourmet, αλλά είναι εύκολο; Να είναι το ασπράδι σφικτό, ο κρόκος μελάτος κι άθικτος;
Το απλό δεν είναι πάντα εύκολο. Και το απλό είναι καλό.
Το σωστά τηγανισμένο αυγό είναι θεσπέσιο. Το ίδιο και ένα απλό "σπιτικό" σάντουιτς με ντομάτα και τυρί.
Εκτός του ότι θυμίζουν "μαμά", "σπίτι", "οικογένεια", είναι απλές - διακριτές γεύσεις που χορταίνουν.
Γι αυτό, την επόμενη φορά που θα κάτσετε να φάτε - μην σπάσετε πολύ το κεφάλι σας για  να ευχαριστήσετε τους δικούς σας.
Μαγειρέψτε κάτι απλό με αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου