Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πίτσα με πέστο, κολοκυθάκια, και πεκορίνο


Πίτσα με πέστο, κολοκυθάκια, και πεκορίνο

Πίτσα με πέστο, κολοκυθάκια, και πεκορίνο, μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα, για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων.


Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 600γραμμ. ζύμη ψωμιού
  • 500γραμμ. κολοκυθάκια
  • 40γραμμ. πεκορίνο σε φλούδες
  • 40γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

  • Για το πέστο
  • 1 ματσάκι βασιλικός
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30γραμμ. κουκουνάρι
  • 20γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
  • 20γραμμ. παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 20γραμμ.


Εκτέλεση συνταγής

Ετοιμάζουμε το πέστο καθαρίζοντας τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο γουδί, προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και τα τυριά μας.
Χτυπάμε πολύ καλά με το γουδοχέρι μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο ώστε να πάρει το πέστο μια κρεμώδη υφή.
Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Αλείφουμε πάνω στη ζύμη μια ομοιόμορφη στρώση πέστο και από πάνω τοποθετούμε τις φετούλες από τα κολοκυθάκια.
Αλατίζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C.
'Οταν περάσει αυτή η ώρα, πασπαλίζουμε από πάνω από την πίτσα μας τα υπόλοιπα τυριά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο, ψήνοντας για άλλα 10 λεπτά.


Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρουμε την πίτσα μας ζεστή γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου