Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Φλαν γλυκό



γλυκό Φλαν - συνταγές ζαχαροπλαστικής - επιδόρπια

Το Φλαν είναι ένα παραδοσιακό γλυκό του Μεξικού και υπάρχουν πολλές εκδοχές. Πολλές φορές στην ζαχαροπλαστική η πιο απλή συνταγή είναι και η καλύτερη. Αν δεν έχετε φτιάξει φλαν ποτέ ξανά τώρα είναι η ευκαιρία να δοκιμάσετε! Είναι εύκολο και νόστιμο επιδόρπιο.


Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 1/2 κ. γλυκού βανίλια

Εκτέλεση συνταγής

Καραμελώνουμε την μισή ζάχαρη σε ένα ταψί.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε έξι αυγά με το σύρμα πάρα πολύ καλά.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 1 λίτρο γάλα (όχι light ή άπαχο), και την βανίλια.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα του φλάν.
Ρίχνουμε το μείγμα του φλαν στο ταψάκι πάνω από την καραμελώμενη ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι του βουτύρου με το οποίο θα δοκιμάσουμε το φλαν.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου