Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Και ναιιιιι... έφτασε η ώρα... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!! Ορίστε...  



Πορτογαλέζικο Χοιρινό  



















Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό (λίγο λίπος να έχει δεν βλάπτει)
  • 2 κούπες καλό ξίδι
  • μία χούφτα αλάτι χοντροτριμμένο
  • 10 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι 
  • θυμάρι
  • ελάχιστο φυτικό βούτυρο
  • 4-5 λεπτοκομμένες φέτες ψωμιού 
Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια και προσθέτουμε το αλάτι. Το αφήνουμε να ψηθεί με το αλάτι για μία ολόκληρη νύχτα.
  • Την επομένη, φτιάχνουμε τη μαρινάτα με το ξίδι (μπορείτε να ανακατέψετε μισή δόση ξίδι, μισή δόση μπαλσάμικο), το σκόρδο το πιπέρι και το θυμάρι. 
  • Ρίχνουμε τη μαρινάτα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 2 με 3 μέρες μέσα στην μαρινάτα.
  • Αφού πλέον το κρέας έχει μαριναριστεί, βουτυρώνουμε ένα σκεύος και μέσα ρίχνουμε το κρέας με την μαρινάτα. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
  • Κατόπιν βγάζουμε το κρέας και μέσα στο σκεύος με την μαρινάτα περνάμε τις λεπτές φέτες ψωμιού για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε το κρέας πάνω στις φέτες ψωμιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Καλή όρεξη

Πορτογαλέζικο χοιριν οστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου