Και ναιιιιι... έφτασε η ώρα... κάλλιο αργά παρά ποτέ!!! Ορίστε...
Πορτογαλέζικο Χοιρινό
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινό (λίγο λίπος να έχει δεν βλάπτει)
- 2 κούπες καλό ξίδι
- μία χούφτα αλάτι χοντροτριμμένο
- 10 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι
- θυμάρι
- ελάχιστο φυτικό βούτυρο
- 4-5 λεπτοκομμένες φέτες ψωμιού
- Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια και προσθέτουμε το αλάτι. Το αφήνουμε να ψηθεί με το αλάτι για μία ολόκληρη νύχτα.
- Την επομένη, φτιάχνουμε τη μαρινάτα με το ξίδι (μπορείτε να ανακατέψετε μισή δόση ξίδι, μισή δόση μπαλσάμικο), το σκόρδο το πιπέρι και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τη μαρινάτα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε για 2 με 3 μέρες μέσα στην μαρινάτα.
- Αφού πλέον το κρέας έχει μαριναριστεί, βουτυρώνουμε ένα σκεύος και μέσα ρίχνουμε το κρέας με την μαρινάτα. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Κατόπιν βγάζουμε το κρέας και μέσα στο σκεύος με την μαρινάτα περνάμε τις λεπτές φέτες ψωμιού για λίγα λεπτά.
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου