Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Αρακάς αχνιστός με πατάτες και καρότα.. Ένα εύκολο,γρήγορο και νόστιμο φαγητό!!!!

















Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο αρακάς κατεψυγμένος
  • 2-3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτί τοματάκια περασμένα από το blender ή 2 τομάτες περασμένες από τον τρίφτη ή 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • νεράκι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει και σωτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα κι ύστερα τον αρακά
  2. Ανακατεύετε καλά
  3. Προσθέστε τις πατάτες, τον άνηθο, την τομάτα
  4. Καρυκεύετε, ανακατεύετε και προσθέτετε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό
  5. Σιγοβράζετε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνει ή ασφαλίζετε το φαγητό στη χύτρα
  6. Μόλις γίνει αφήστε το να "πιει" τα υγρά του λίγο, αν χρειαστεί

Υ.Γ Οποίος επιθυμεί μπορεί να παραλείψει τα καρότα και τις πατάτες άλλα και το κρεμμύδι . απλά αφήνεται την κατσαρόλα να καεί βάζετε το λάδι και μετά τον αρακά.. το αφήνεται να μαλακώσει και προσθέτεται λίγο νερό μέχρι να σκεπάσει τον αρακά και αφήνεται να βράσει.. στη συνέχεια προσθέτεται την ντομάτα ή την σάλτσα που επιθυμείτε ένα κύβο κνόρ για extra γεύση και αφήνεται στη φωτιά για 10 λεπτά.. Και είναι έτοιμο!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου