Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Περιγραφή

Πανεύκολο τηγανητό ρύζι που στην Ταυλάνδη το τρώνε καθημερινά σε διάφορες παραλαγές
Τηγανιτό ρύζι Ταϋλάνδης

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 2 κ. σ. σπορέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνα ρύζι σπυρωτό ωμό (ή 3 φλυτζάνες βρασμένο)
  • 200 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομένο

Πώς το κάνουμε:

  1. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κοτόπουλο μαζί με το ξερό κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  2. Τραβάμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε το ρύζι το οποίο το τσιγαρίζουμε κι αυτό για 2 λεπτά. Ρίχνουμε 3 κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει.
  3. Στο μεταξύ κόβουμε την τομάτα σε κυβάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
  4. Μόλις το ρύζι τραβήξει το νερό του ρίχνουμε το κρέας και μετά το αυγό ανακατέυοντας καλά καλά για να διαλυθεί το αυγό σε πολύ μικρά κομματάκια
  5. Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, σόγια σος) τα ανακατεύουμε και το πιάτο μας είναι έτοιμο. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγα κάσιους στο πιάτο αν σας αρέσουν βέβαια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το έτρωγα για 1 μήνα στην Ταυλάνδη κάθε μέρα και με άλλη παραλλαγή κοτόπουλο, γαρίδες, ψάρι, καλαμάρι, χοιρινό ή και σκέτο.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και βρασμένο ρύζι (3 φλυτζάνες) παραλείποντας το νερό στη συνταγή.
Το είδα όμως και στον Μαμαλάκη όταν έκανε εκπομπή στην Ταυλάνδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου